Tutireceptek.hu fejléc

Rostonsült libamáj sült almával recept

Kategória:


Hozzávalók:
(4 személyre):
60 dkg hízott libamáj,
4 db savanykás alma,
3 evőkanál olívaolaj,
1 evőkanál vaj,
1 teáskanál mézes sütemény fűszerkeverék,
darált feketebors,
bazsalikom.

Elkészítés:
Szeleteljük fel a libamájat úgy, hogy személyenként három kisebb szelet legyen. Daráljunk rá feketeborsot és szórjuk meg szárított bazsalikommal. Csorgassunk rá egy evőkanálnyi olívaolajat, majd tegyük be a hűtőbe legalább fél órára, hogy a fűszerek íze jól átjárja. Mossuk meg alaposan az almákat, vágjuk le a tetejét és az alját, majd magházát egy éles késsel vagy teáskanállal vájjuk ki. Vigyázzunk arra, hogy az alsó részét ne lukasszuk ki. Kenjük be kívül és belül olvasztott vajjal, majd szórjuk meg a mézes sütemény fűszerkeverékkel. Tegyük egy sütőlapra, és forró sütőben 150 fokon süssük 10-15 percig.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almával töltött fácán » Fank almaval » Mákos kevert almával » Libamáj szőlőmártással
» Zellersaláta almával » Diós sajt almával » Libamájtorta borzselével » Mákos muffin almával
» Gombás csirkemáj almával » Torta birsalmával » Rakott csirkemell almával » Diós rántott libamáj
» Baconbe tekert libamáj » Fácán gesztenyés almával » Tepsis palacsinta almával » Savanyú káposzta almával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.