Tutireceptek.hu fejléc

Rozmaringos sült tarja recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg sertéstarja (4 nagy szelet volt a csontjával)
A páchoz:
5 evőkanál mustár
5 evőkanál olaj
3 gerezd fokhagyma - reszelve
1 vöröshagyma - félfőre szeletelve
1 teáskanál őrölt rozmaring
1 teáskanál őrölt szerecsendió
1 teáskanál őrölt feketebors


Elkészítés:
A tarjaszeleteket kicsit klopfoltam, a széleit pár helyen bevágtam, hogy ne zsugorodjon majd a sütésnél. Bedörzsöltem sóval, borssal.

A mustárban fokozatosan elkevertem az olajat, a fokhagymát, a szerecsendiót és a rozmaringot. Ezzel a páccal megkentem a hússzeleteket, egymásra helyezetem, a vöröshagymaszeleteket a hússzeletek közé elosztottam, zsírpapírba csomagoltam, 1 éjszakát a hűtőben érleltem.

Nagyméretű serpenyőben 3 evőkanál olajat hevítettem, a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen, magas hőfokon pirosodásig sütöttem.

Az elősütött hússzeleteket tepsibe tettem, az elősütésből visszamaradt szaftot rálocsoltam, a szeletekre dobtam 1-1 kis hajtás friss rozmaringágat, aláöntöttem 1/2 dl vizet (a hús is enged), majd előmelegített 210 fokos sütőben sütöttem fedetlen, kb. 40 percig, közben saját szaftjával többször meglocsoltam.

Köretként párolt spárga, hollandi mártás és párolt rizs készült.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült tarja nyárson » Csőben sült sertéstarja » Grillezett tarja » Káposztás tarja
» Erdőszéli pikáns tarja » Tarja gombával » Hagymás-sajtos tarja » Alpesi tarja
» mustáros tarja » Cigánypecsenye tarjából » Spagetti füstölt tarjával » Zöldségragus tarja
» Lecsós tarja szelet » Sertés tarja olaszosan » Bajor sertéstarja » Rácos rakott tarja


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.