Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rozs stangli recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
10 dkg rozsliszt (teljes kiőrlésű)
30 dkg rozsliszt (világos)
1 dl tej
1 dl író
2 dkg friss élesztő
1 teáskanál cukor
1.5 teáskanál só
1 teáskanál köménymag (őrölt)
1 ek napraforgó olaj

Elkészítés:
A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, és habosra felfuttatjuk.
Minden hozzávalót kenyérsütőgép üstjébe mérünk, és dagasztóprogramra kapcsolunk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, hat részre osztjuk. Kézzel oválisra kihúzogatjuk, majd feltekerjük.
Bagett sütőformába fektetjük. Tetejét megkenjük íróval vagy tejföllel, és langyos helyen fél óra alatt duplájára kelesztjük.
250 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen negyed óra alatt megsütjük.

sütési hőfok: 250°C
sütési mód: hőlégkeveréses


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos gombás stangli » Tízórai stangli » Sonkás burgonya-stangli » Sajtos stangli
» Ropogós sajtos stanglik » Nustángli 2 » Juhtúrós stangli » Ropogós csavart stangli
» Sós stangli » Fűszeres stangli » Olivás stangli » Köményes stangli
» Nuss-stangli » Vendégváró sós stangli » Sajtos stangli (egyszerű) » Paprikás-köményes stangli



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.