Tutireceptek.hu fejléc

Rózsa befőtt recept

Kategória:


Hozzávalók:
A fehér és a rozsaszinü futo rozsák szirmait használom ,,esö után szoktam le szedni mert akkor tiszta a rozsa ,,,megtisztitom bogármentesen vagyis mikor megpucoltam még egy kis ideigugy hagyom hogy ha van véletlenül még bogárka benne az másszon ki..utánna le citrom sozom és még igy is hagyom mert még szédelegnek ki a rozsa szirom közül,,Cukor szirupot készitek és bele rakom a már össze morzsolt rozsa szirmokat és kb 15-2o percet fözöm a szirmokkal,,szalicilt is lehet tenni egy kicsit de én most grefruit mag cseppet tettem rá,,,Nagyon finom tésztákba föleg a zserboba ,,,de a férjem és a gyerekek is szeretik..csak ugy kanalazni és én is...Jo étvágyat..

Elkészítés:
Ha esetleg nagyon sürüre készül el akkor viz hozza adásával ujra lehet fözni...Én ugy szoktam hogy amit egyik nap leszedek és még látom hogy lessz kinyilt rozsa egy ,két nap mulva azt is abba az edénybe rakom és mégegyszer megfözöm ujra..nem kell szalicilt tenni bele ha felforditod a tetejere a befottes uveget miutan jol lecsavartad es ugy hagyod kihulni...most ujabbul igy csinalom..


A receptet beküldte: G.Maresz

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sáron rózsája-ünnepekre » Cseresznye befőtt » Rózsák » Fekete rózsa
» Szőlőbefőtt » Gombabefőtt székelyesen » Tejpite meggybefőttel » Alma rózsák
» Kőrózsa » Rózsaszörp » Rózsaszín » Almás rózsalekvár
» Rózsa tea » Rózsaszín felhők » Sajtos rózsák » Rózsaszelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.