Tutireceptek.hu fejléc

Rózsafánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
35 dkg liszt,
3 db tojás,
1 sütőpor,
3 kanál tejföl,
1 mokkáskanál só,
barack- vagy málnalekvár,
porcukor,
a sütéshez olaj.

Elkészítés:
A lisztből a cukorral, sütőporral és a tojásokkal meg a tejföllel tésztát gyúrok.
Olyan vékonyra, mint a kés tompa fele. Pogácsaszaggatóval kiszaggatom, és 3-4 pogácsát egymásra rakok.
A közepét az ujjammal összenyomom.
A réteges pogácsák szélét 3-4 helyen egy picit bevágom.
Forró olajban kisütöm.
A sütés közben a tészta kinyílik, mint a rózsa, és, ha megsült porcukorral meghintem, a "rózsakelyhek" közepébe lekvárt csepegtetek.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rózsafánk más módon » Rózsafánk(Kata-féle) » Fánk (kenyérsütőben) » Zserbó bonbon
» Szezámmagos kocka » Almás rétes » Aranygaluska tejsodóval » Habos kávés
» Bullárka » Kat Croissantja » Szilvás zabpehely-felfújt » Csokis mogyorós Brownie
» Tiroli tekercs » Habkenyér » Kókuszdió » Falusi mákos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.