Tutireceptek.hu fejléc

Rozsos cipóm lenmaggal recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
55 dkg búzaliszt
15 dkg telj. kiő. rozsliszt
2 ek egész lenmag
3/4 kocka élesztő
2 kism. só
1 kism. cukor
1 ek ecet
1-2 ek olaj
1 kk. sikér
tojás a megkenéshez
3 dl langyos víz

Elkészítés:
Mindent beleteszek a kenyérsütő üstjébe,dagasztás-kelesztés program a gépen.Mikor kész, lisztezett deszkán kicsit megnyomkodom,megformázom belőle a cipót.Sütőpapírral bélelt tepsin, konyharuhával letakarva meleg helyen kelesztem fél órát,utána lekenem a felvert tojással, és előmelegített sütőben 50-55 percig sütöm 180 fokon.
Rácson hagyom kihűlni teljesen.

Tanácsok:
Ha nincs kenyérsütő, dagasztógéppel, robotgép dagasztó karjaival vagy kézzel is dagaszthatjuk.
Ebben az esetben dagasztótálban lefedve, vagy egy mély edényben kelesztjük, míg duplájára nő.(kb 60-80 perc)

Kép található a kenyeres naplómban.

Elkészítési idő: 180 perc

A receptet beküldte: Mariann63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gépi Magos rozsos kenyér » Rozsos Zsömle » Rozsos kenyér » Köményes-rozsos kenyér
» Rozsos egyszerű kenyér » Rozsos karottaleves » Könnyű, puha rozsos kenyér » Gyümölcsös kalács
» Házi kenyér » Zabkenyér » Hagymás pite » Pékperec
» Fahéjas tekercs mázzal » Császárzsemle » Solymosi kalács » Kakaós tekercs (kalács)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.