Tutireceptek.hu fejléc

Rumos kakaóhab recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:

2 dl tejszín,
2 evőkanál kakaópor,
fél dl tej,
fél dl rum (vagy 1 teáskanál rumaroma),
ízlés szerint cukor,
1 mokkáskanál nescafé,
csipetnyi só,
a díszítéshez tetszés szerint tejszínhab vagy csokoládéreszelék, roletti (ostya).

Elkészítés:
A tejet ráöntjük a kakaóporra, majd a cukrot, a sót és a nescafét is hozzáöntjük. Folyamatos kevergetés közben kis lángon addig melegítjük, amíg a cukor egészen felolvad a folyadékban, és sűrű, krémszerűen sima nem lesz. Egyetlen kakaó vagy cukorszemcsének sem szabad oldatlanul maradni, mert a habszifon eltömődik, és "orrán-száján" fog fröcskölni! Hagyjuk kihűlni, majd a rummal együtt keverjük hozzá a tejszínhez. Hűtőszekrénybe tesszük, és nagyon hidegre lehűtjük, csak ezután töltjük a habszifonba. Előhűtött poharakat vagy kompótos tálkákat készítünk elő, és a terített asztalon nyomjuk bele a kakaós habot. Ízlés szerint díszíthetjük csokoládéreszelékkel, csoki-pasztillával, kimagozott meggybefőttel. Ostyát is kínálhatunk hozzá.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rumos golyó » Rumos áfonyakrém » Rumos, diós, kávés szelet » Rumos-diós csokifagyi
» Rumos banánfánk » Almás, rumos puding » Rumos bukta (Kata-féle) » Rumos-burgonyás palacsinta
» Narancsos-rumos palacsinta » Rumos-mákos bejgli » Rumos - csokis golyók » Rumos sszelet
» Rumos puncs szelet » Rumos dióbomba » Rumos-meggyes kókuszgolyóm » Rumos csokoládészelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.