Tutireceptek.hu fejléc

Rumos mazsolafagylalt recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
2,5 dl tej
2 dl tejszín
10 dkg mazsola
2 egész tojás
15 dkg porcukor
0,5 dl rum
1 teáskanál citromlé
csipetnyi só

Elkészítés:
A mazsolát gondosan átválogatjuk, szárát lecsipkedjük, megmossuk, lecsurgatjuk. Turmixgépbe rakjuk, majd a rumot és 0,5 dl tejet ráöntve, teljesen péppé zúzzuk. Ezután ráöntjük az elõzõleg külön felütött tojásokat (nehogy egy esetleges rossz tojás használhatatlanná tegye az egészet) is, belecsorgatjuk a maradék tejet és a tejszínt, végül a citromlével és a cukorral tovább keverjük egészen addig, amíg habos, egynemû masszát nem kapunk. A fagylaltgépbe öntjük, és az elõírás szerint megfagyasztjuk.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rumos-diós csokifagyi » Rumos kétszínű sütemény » Andi rumos-diós golyója » Rumos-meggyes-pudingos
» Rumos bukta (Kata-féle) » Almás, rumos puding » Rumos meggy » Rumos szelet
» Rumos trüffelcsillag » Rumos félhold(Kata-féle) » Rumos torta » Kata (vagy rumos) szelet
» Rumos bundás banán » Rumos gesztenyegolyó » Rumos kekszgolyók » Habos-rumos szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.