Tutireceptek.hu fejléc

Ruszli 1 (ecetes, pácolt apróhal) recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
2 kg apró hal (garda, keszeg stb.),
1,5 kg vöröshagyma,
1 babérlevél,
1 teáskanál törött feketebors,
1 mokkáskanal őrölt mustármag,
ecet,
cukor,
só ízlés szerint.

Elkészítés:
A halakat megtisztitjuk, lefejezzük, kibelezzük, majd többször váltott hideg vizben megmossuk. Lecsurgatjuk, és lehetőleg műanyag vagy porcelánedénybe soronként jól lesózva berakjuk.
A tálat letakarva hideg helyen 4 napig hagyjuk állni, majd a sós levet lecsurgatjuk róla.
A megtisztított vöröshagymát nagyon vékony karikára vágjuk, és besózva három órán keresztül hagyjuk állni.
Ezután annyi ecetes vizet öntünk rá, amennyi jól ellepi. (Kellemesen savanykásnak kell lennie.) Másnap a szikkadt sós halat a lecsurgatott ecetes hagymával soronként befőttes üvegekbe rakjuk. izlés szerint cukros-ecetes páclevet forralunk, a fűszereket beleszórjuk, és 5 percig főzzük. Ezután kihűtjük és ráöntjük a halra. Az üveget nem kell lekötni, elég befedni.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pácolt zsebes karaj » Pácolt camembert » Fokhagymás ecetes szilva » Fokhagymás pácolt hús
» Csípős pácolt csirkeszárny » Pácolt hús rizses körettel » Ecetes torma » Ecetes uborka
» Ecetes-tárkonyos uborka » Tojásban pácolt csirkemell » Ecetes tojás » Pacolthus
» Ecetes fokhagyma » Fűszeres pácolt oldalas » Ecetes hal » Pácolt hús Vicky módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.