Tutireceptek.hu fejléc

Saint-tropez-i sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 dl tej
20 g élesztő
70 g puha vaj vagy sütőmargarin
350 g liszt
1/2 citrom leve
1 tojás
50 g porcukor
1 csipet só
5 ek. kristálycukor

Krémhez:
3,5 dl tej
1 rúd vanília
60 g cukor
4 tojássárgája
30 g liszt
2 dl felvert tejszín

Elkészítés:
Langyos cukros tejben futtassuk fel az élesztőt. A többi hozzávalót tegyük kelesztő tálba, és a felfuttatott élesztővel gyúrjuk össze. Pihentessük 2 órát. Utána a tésztát másfél cm vastagságúra nyújtsuk ki. Én tepsi nagyságúra szoktam alakítani, már a sütőpapíron nyújtom, és beleteszem a tepsibe, majd megszórom egy kevés kristálycukorral. Hagyom 1 órát pihenni, majd előmelegített sütőben megsütöm. Hagyom kihűlni, és kettévágom. Közben elkészítem a krémet. Forraljuk fel a tejet a kettéhasított és kikapart vaníliarúddal. A cukrot a 4 tojássárgával fehéredésig keverjük. Tegyük bele a lisztet kis adagokban, majd a tejet. Főzzük a krémet állandóan kevergetve mérsékelt hőfokon, amíg be nem sűrűsödik. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük bele a felvert tejszínt. Hűlés közben keverjük meg gyakran, hogy ne bőrösödjön meg a teteje. Tegyük hűtőbe. Megkenjük a kettévágott lapot, és egymásra helyezzük. Egy kicsi krémet hagyunk a tetejére is, és szórjuk meg tortadarával. Hűtőbe teszem, és másnap felszeletelem.


A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézessütemény muffin » Teához kávéhoz sütemény » Csokis-körtés sütemény » Vatta sütemény
» New Orleans-i rizssütemény » Diétás gyümölcssütemény » Kekszes-almás sütemény » Nap és éj sütemény
» Kókuszos sütemény (bögrés) » Vendégváró sütemény » Marcipános sütemény » Viktória sütemény
» Zabpelyhes almás sütemény » Kefíres-sütemény » Sport szelet sütemény » Hamis túrós sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.