Tutireceptek.hu fejléc

Sajtgombóc leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 liter víz
2-3 db húsleveskocka
ételízesítő

sárgarépa
fehérrépa
1 fej vöröshagyma
1 db burgonya
1-2 paradicsom
1 fehér paprika
2-3 gerezd fokhagyma

A gombóchoz:
30 dkg reszelt sajt
1 teáskanál só
3 tojás sárgája
fehér bors
6 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál liszt

Elkészítés:
A vizet a zöldségekkel főzzük.
A reszelt sajthoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, a borsot, a sót, a zsemlemorzsát, a lisztet és összegyúrjuk.
Kicsi gombócokat formálunk belőle, melyet zsemlemorzsába forgatunk.
Forró olajban kicsit megpirítjuk, de vigyázzunk, hogy ne süssük meg nagyon!
Eztán a levesbe tesszük a golyókat. Pár percig még főzzük, hogy a gombócok feljöjjenek a leves tetejére és kész a leves.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: .nony.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csibe becsinált leves » Fűszeres sütőtök-krémleves » Zöldborsós pulykaraguleves » Rebarbara leves
» Tejszines őszibarackleves » Pacalgombócleves » Mediterrán zöldségleves » Kinizsi leves
» Burgonya krémleves » Bakonyi pulykaleves » Tavaszi leves Mo-No módra » Fokhagyma-krém-leves
» Bugaci leves bográcsban » Szilvakrémleves habbal » Krémes hagymaleves » Tejfölös bableves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.