Tutireceptek.hu fejléc

Sajtkrémes piskóta egressel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 szelethez:
a tésztához:
5 tojás,
8 dkg cukor,
1 tasak vaníliás cukor,
12 dkg liszt

a krémhez:
30 dkg egres,
3 dl tejszín,
10 dkg babapiskóta,
30 dkg natúr sajtkrém,
15 dkg porcukor

a tetejére: 2 dl tejszín

Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, csipet sót. Belekanalazzuk a habot, majd a lisztet beleszitálva csomómentesre keverjük. A tepsibe simítjuk, a sütőben 15-18 percig sütjük, majd papírral együtt az asztalra csúsztatjuk, 2-3 percig pihentetjük, lisztezett deszkára fordítjuk, a papírt eltávolítjuk. A krémhez az egrest megtisztítjuk. A tejszínt felverjük. A babapiskótát összetörjük. A sajtkrémet kikeverjük a porcukorral, majd belekeverjük a tejszínhabot. Hozzáadjuk a piskótadarabokat és a gyümölcsöt. Amikor a piskóta kihűlt, kettévágjuk, két 30x10 cm-es darabot kapunk. Az egyik lapra rásimítjuk a krémet, rátesszük a másik lapot, és kissé megnyomkodjuk.
A tetejére a tejszínt kemény habbá verjük, és megkenjük vele a süteményt. Felszeleteljük,
a szeleteket ízlésünknek megfelelően díszítjük.

Tanácsok:
Előkészítés:

Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit (20x30 cm). A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Piskótával töltött piskóta » Habos gyümölcspiskóta » Gyors sajtkrémes csiga » Körtés babapiskótás
» Bécsi piskótaszelet » Meggyes piskóta2 » Erzsike habos piskótája » Epres piskótarolád
» Epres piskótatekercs » Piskóta (alaprecept) » Anyukám piskótája » Mandarinos habos piskóta
» Piskóta alaptészta » Kavart túrópiskóta » Gesztenyés piskótarolád » Cukrász piskóta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.