Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos- joghurtos pogácsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
hozzávalók 6 főre

30 dkg finomliszt
20 dkg rétesliszt (nálam nagyon finomra őrölt gríz)
3 dl natúr joghurt
5 dkg vaj/margarin
3 tojássárgája
2,5 tk száraz élesztő
1 ek só
1 tk cukor
tej (amennyit felvesz a tészta)
20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A liszteket és a sót keverőtálba tesszük, elkeverjük. Közepébe mélyedést csinálunk, és beleszórjuk a cukrot és az élesztőt. Ráöntünk egy kis langyos tejet, elkeverjük egy kis liszttel, és otthagyjuk kb. 15 percre, hogy buborékos legyen.
Közben a joghurtot meglangyosítjuk, a vajat felolvasztjuk, és a tojássárgájával együtt a lisztes keverékhez adjuk. Ha szükséges, még adhatunk hozzá langyos tejet. Közepesen lágy, de gyúrható tésztát kell kapnunk.
Jól kidagasztjuk, majd meleg helyen duplájára kelesztjük kb. 1 óra alatt.
Ha megkelt, deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk, majd kinyújtjuk kb. 0,5 cm vékonyra. Megkenjük egy kis olvasztott vajjal, és rászórjuk a sajtnak a 3/4 részét (csak annyit hagyunk, ami a tetejére kell), és négy részre hajtjuk. Újra kelesztjük kb. fél óráig.
Kinyújtjuk 2 cm vastagra, kiszaggatjuk, tepsire rakjuk, tojással megkenjük, és a maradék sajttal beszórjuk.
Előmelegített sütőbe toljuk 200 fokon 10 perc után levesszük 180 fokra, és aranyszínűre sütjük.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ottfelejtett pogácsa » Libatepertős pogácsa » Sajtos-burgonyás muffin » Joghurtos cukkínifőzelék
» Finom hagymás pogácsa » Joghurtos kocka » Egyszerű pogácsa 2. » Angol pogácsa
» Joghurtos fánk II. » Boszorkánypogácsa » Krumplispogácsa » Abbahagyhatatlan pogácsa
» Sajtos-mákos rudak » Meggyes-joghurtos sütemény » Sajtos-fokhagymás csirke » Túrópogácsa x


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.