Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos csirkemell őzgerincben sütve recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
petrezselyem zöld,
ételízesítő,
őrölt bors,
só,
3 evőkanál tejföl,
3 evőkanál finom liszt,
3 db tojás,
20 dkg trappista sajt,
1 db csirkemell,
1 csomag baconszalonna.

Elkészítés:
Egy őzgerincformát a vékony szalonnaszeletekkel kibélelünk úgy, hogy a végük a forma peremén túl kilógjon.
A tojást, a lisztet, a tejfölt és a reszelt sajt felét összekeverjük.
A csirkemellet kis kockákra vágjuk.
Sóval, borssal, Vegetával fűszerezzük, és hozzátesszük az apróra vágott petrezselyem zöldjét. Összekeverjük a sajtos masszával, és beleöntjük a formába.
A tetejét a maradék reszelt sajttal meghintjük.
Az őzgerincforma két oldalán kilógó szalonnavégeket ráhajtjuk, alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőben 45 percig sütjük, de félóra után a fóliát eltávolítjuk, hogy a teteje megpiruljon.
A formát lapos tálra borítjuk, néhány perc pihentetés után szeleteljük.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Alpesi sajtos tészta » Sajttal sült csirkemell » Céklás-kéksajtos pizza » Részeg csirkemell
» Currys thai csirkemell (1) » Csirkemell karfiolbundában » Kertvégi csirkemell » Sajtpaplanos csirkemell
» Krinolin nyárson sütve » Sajtos kosárkák » Kakaós-krémsajtos felfújt » Baszk csirkemell
» Csirkemell a' la pannónia » Hagymás-sajtos tarja » Dióval rántott csirkemell » Csirkemell almával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.