Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos-gombás rakott hús recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
8-10 szelet tarja
30 dkg szeletelt sonka
2 fej vöröshagyma
2 üveg szeletelt gomba
1 nagy doboz tejföl
só, bors, mustár
10-20 dkg reszelhető sajt
vaj
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A húsokat besózzuk és fél órára hűtőbe tesszük.
Az apró kockákra vágott hagymát üvegesre pirítjuk. A gombát beletesszük a hagymába, egy kicsit átpároljuk. Borsozzuk, ráöntjük a tejfölt, és ízlés szerint mustárt teszünk bele. Megvárjuk amíg rottyan egyet, majd levesszük a tűzről.
A húsokat teflonsütőben mindkét oldalukon kicsit megsütjük.
Tűzálló tálat kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával. Rétegezve rakjuk a sonkát, húst, gombás öntetet úgy, hogy sonka legyen a felső sor. A tetejére bőven reszelünk sajtot. Előmelegített 200-220 fokos sütőben először fóliával letakarva sütjük, majd fólia nélkül megpirítjuk a sajtot.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Feta-sajtos rakott krumpli » Gombás rakott csirke » Update1 rakott padlizsán » Rakott karfiol tojással
» Rakott patisszon » Túrós-kapros rakott tészta » Túrós rakott kifli » Húsvéti rakott csirkemell
» Tejszínes rakott karfiol » Rakott rétes 2. » Rakott avokádó » Rakott hurka
» Zsír nélküli rakott hús » Rakott szűzpecsenye » Rakott karfiol (update 1) » Rakott fincsi zöldbab


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.