Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos karalábé recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
karalábé
sajt
vaj
liszt
tej
só,bors
opcionális: tojássárgája

Elkészítés:
Gyenge karalábékat megpucolva karikákra vágva sós vízben előfőzöm.
A vizet lecsorgatva róla vajjal kikent lapos tűzálló edénybe rakosgatom.

Míg fő a karalábé, elkészítem a besamel mártást, majd ráöntöm a zöldségre.
Reszeltsajttal megszórom és sütőben pirosra sütöm.

Tanácsok:
Besamel arányai nálam:

diónyi vajhoz 1 evőkanál liszt, 2,5 dl tej, só, bors. Lehet dúsítani 1 tojássárgájával is a mártást, ezt a főzés végén kell a már kész mártáshoz keverni, utána sütni.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-bundás hús » Szalalkális sajtos rúd » Sajtos rakott kenyér » Dupla sajtos rakott csirke
» Sajtos karfiol Ina módra » Krémsajtos tésztaöntet » Sajtos- joghurtos pogácsa » Karácsonyi sajtos pogácsa
» Feta sajtos spenot » Miniszteri sajtos pogácsa » Túrós sajtos tésztasaláta » Sajtos nyúlcomb
» Sajtos-sonkás fusilli » Joghurtos sajtos saláta » Csőbensült sonkás karalábé » Sajtos májas csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.