Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos karfiolos csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Csirkehús(kisebb comb és szárny lehet vegyesen)
karfiol
tejföl
reszelt sajt
szalonna
fűszerkeverék


Elkészítés:
Apró kockákra vágom a szalonnát, és kisütöm. Zsírjából egy kevesen a tepsi aljába kebek, és bepakolom a befűszerezett húsdarabokat, úgy, hogy a szétszedett nyers karfiol rózsák is közé férjenek.Kicsit azokat is megszórom sóval. A kisült szalonnakockákat a csirke-karfiol tetejére szórom. A tejfölbe belekeverem a reszelt sajtot, és nyakon öntöm vele a tepsi tartalmát. Lefóliázva sütöm jó húsz percig, majd levéve a fóliát megpirítom kicsit a tetejét.

Tanácsok:
Azért nem írtam adagokat, mert én csak úgy szemre szoktam adagolni, de nagyon finom!
Aki fogyózik, az ne olvassa el, vagy ha mégis kedvet kap hozzá, a szalonnát nyugodtan elhagyhatja, használhat margarint vagy oliva olajat.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos sonkás bugonya » Zöldséges currys csirke » üvegebe ültetett csirke » Saláta csirkemájjal
» Magos sajtos rúd » Csípős csirke nyárson » Kaukázusi csirkecombok » Naranccsal sült csirkecomb
» Sajtos zöldségkrémleves » Sajtos-túrós szendvicskrém » Rántotta csirkemellel » Fokhagymáscsirke baconban
» Krémsajtos eperparfé » Csirkeegytál » Csirke alaplé » Indiai csirkeleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.