Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos karotta recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
1 kg karotta (kis sárgarépa), 10 dkg reszelt sajt, 2 evõkanál teljes kiõrlésû rozsliszt, 3 dkg vaj vagy margarin, 4 dl tej, 2 tojás, 1-1 mokkáskanál currypor, reszelt szerecsendió és törött fehér bors, só; a tepsihez 1 evõkanál olaj és 2 evõkanál zsemlemorzsa.

Elkészítés:
Egy közepes tepsit kikenek olajjal, és meghintem a zsemlemorzsával. A megtisztított sárgarépát egyforma hasábokra vágom és beleterítem a tepsibe. Megsózom és félreteszem. Egy serpenyõben a vajat habzásig hevítem a rozsliszttel. A forró tejjel felengedve állandó keverés közben sûrûre fõzöm. Ezután lehúzom a tûzrõl, beleforgatom a reszelt sajtot és a fûszereket, valamint a közben felvert nyers tojásokat. Ezt a mártást úgy locsolom rá a sárgarépára, hogy az lehetõleg teljesen elfedje az összes répát. Alufóliával befedem a tepsit, és az elõmelegített forró sütõben 30 percig közepes lángon párolom. Végül a fedelét levéve, sárgára pirítom. (Vigyázat! Nem szabad megbarnítani, mert megkeseredhet.)


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos cukkinis palacsinta » Rakott sajtos kifli » Gombás- sajtos csirkemell » Sajtos-brokkolis pulyka
» Omlós sajtos » Zsuzsi finom sajtosa » Sajtos puffancsom » Sajtos zöldborsókrém
» Sajtos-sonkás macskafej » Sajtoska » Sajtos guba » Sajtos lasagne
» Sajtos, sonkás zsebes hús » Sajtos-gombás karaj » Sajtos sonkatekercs » Sajtos saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.