Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos kosár recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
Tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
1 kávés kanál só
1 tojás
10 dkg tejszines sajtkrém
Krémhez:
3 dcl tej
3 evőkanál liszt
2 tojás sárgája
10 dkg vaj
10 dkg reszelt sajt
10 dkg tejszínes sajtkrém
1 pici só

Elkészítés:
A tésztához valókat gyorsan és alapossan össze gyúrjuk, majd nem nagyon vékonyra kinyújtjuk. A forma nagysága szerint akkora kockákra vágjuk, hogy a kosár formában ne legyen kicsi. A tésztára pár szem babot teszünk, hogy sütésnél megmaradjon a forma. 180C fokos előmelegitett sütőben kb 25-30percig sütjük arany barnára. A krémhez 2 dcl tejet felforralunk. 1 dcl tejet, a tojássárgáját, a liszttel jól csomó mentesre kikavarjuk. Utána a reszelt sajtot és a sajt krémet hozzá adjuk. A habarást a felforralt tejbe öntjük és addig keverjük lassú tüzön amig súrú nem lesz. A langyos krémet a kihúlt kosárkákba adagoljuk.

Tanácsok:
Diszitésnek használhatunk (reszelt vagy egész)diót, mandulát.

Elkészítési idő: 1 perc

A receptet beküldte: zsozsanna


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Céklás-kéksajtos pizza » Sajtos-húsos párnácskák » Finom sajtos kelbimbó » Sajtos karfiol mikróban
» Sajtos-sült virsli » Sajtos kiflik » Gesztenyés kosárka » Kecskesajtos kifli
» Sajtos lángos » Sajtos-sós perec » Apró sajtos kifli » Párizsi kosár
» Kosárka 2. » Sajtos finomság » Tejfölös-sajtos pogácsa » Ínyenc sajtos csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.