Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos lángos recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
30 dkg liszt
3 dl tej
25 dkg ementáli vagy trappista sajt egy darabban
2 tojás
1 mokkáskanál só
törött fekete bors
1 teáskanál mustár
olaj

Elkészítés:
A tojássárgákat habosra keverjük a tejjel, a sóval, a mustárral, a törött borssal, a liszttel, végül hozzáadjuk a tojások fehérjéből vert kemény habot. A sajtot csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és a lágy tésztát evőkanállal beleszaggatjuk. Ha az alsó fele pirosra sült, megfordítjuk, és a piros felére teszünk néhány sajtcsíkot. Mire a lángos alsó fele is megpirul, a sajt ráolvad a tetejére.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Piros-Sajtos brokkoli » Sonkás-sajtos virágok » Sajtos sült burgonya » Vica sajtos pogácsája
» Hidegen kelesztett lángos » Sajtos burgonyafasírt » Sajtos krumpligolyók » Puha sajtos rúd
» Sajtos rántott csirkemáj » Krémsajtos tésztaöntet » Sajtos rudacskák » Sajtos rántott csirkemell
» Sajtos gluténmentesen » Ropogós négysajtos pizza » Zsuzsi sajtosa » Pikáns sajtostáska


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.