Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos lepény sonkával töltve recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 bögre kefír
fél teáskanál só
fél teáskanál cukor
fél teáskanál szódabikarbóna
1 bögre reszelt sajt
1 bögre sonka, vagy virsli (felszeletelve)
2 bögre liszt
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A kefirt, a cukrot, a sót és a szódabikarbónát keverd össze. Add hozzá a reszelt sajtot és a lisztet és gyúrd össze a tésztát. A tésztát oszd 10 darabra. A tésztadarabokból formálj gömböket és nyújtsd vékonyra. A tölteléket oszd el a kinyújtott tésztákon egyenletesen. A lepény széleit hajtsd fel, hogy befedje a tölteléket. A tetejét kicsit nyomkodd meg. Egy serpenyőben forrósíts olajat és egyenként süsd ki a lepényeket.

Tanácsok:
A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-es bögrét használunk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült, sajtos makaróni » Extra gyors sajtos rúd » Sajtos batyus csirke » Füstöltsajtos húsgombócok
» Tepsis sajtos burgonyapüré » Körtelepény gyorsan » Gombás-sajtos bukta » Fűszeres sonkás lepény
» Hagymás-sajtos pirítós » Krémsajtos uborkasaláta » Sajtos pulykamellrolád » Sajtos karfiol mikróban
» Retro sajtos tallér » Hamis túróslepény » Orda-sajtos saláta » Sajtos makaróni


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.