Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos sonkás bugonya recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 közepes méretű burgonya
20 dkg edámi sajt
10 dkg főtt sonka
1 paradicsom
1 csomó újhagyma
2 evőkanál olaj
3 dl joghurt
2 gerezd fokhagyma
1 csokor metélőhagyma
só, és őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés:
A burgonyát alaposan mossuk meg, és hosszában vágjuk ketté. A belsejét kiskanállal vájjuk ki úgy, hogy csak kb. 1 cm vastag kérge maradjon. A belsejét vágjuk apró kockákra.A sajtot és a sonkát vágjuk kis kockákra. Az újhagymát tisztítsuk, és mossuk meg, majd vágjuk apróra. A paradicsomot forrázzuk le, húzzuk le a héját, majd vágjuk kockára. A sonkát forró olajban süssük ropogósra. A burgonyát és a hagymát adjuk hozzá, majd rövid ideig pirítsuk. Húzzuk le a tűzről, a töltelék többi hozzávalójával keverjük össze, majd ízlés szerint fűszerezzük. A fél burgonyákat kizsírozott tepsibe tegyük, és töltsük meg a sonkás keverékkel. Előmelegített sütőbe tegyük, majd 200 fokon kb. 50 percig süssük, aníg a burgonya meg nem puhul, a töltelék, pedig aranybarna nem lesz. A joghurtot keverjük össze az átnyomott fokhagymával, az apróra vágott metélőhagymával, sózzuk, borsozzuk. Kis tálkában tálaljuk a forró burgonyához.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás rakott rétes » Fetasajtos rakott krumpli » Sajtos-tejfölös hús » Sonkás-sajtos croissant
» Sajtos saláta » Csőben sült sonkás karfiol » Sajtos pogi » Hamis sonkás rakott tészta
» Krémsajtos hal » Sonkás krokett » Sajtos tészta gazdagon » Sajtos rizottó
» Sajtos csirketócsni » Márványsajtos krém » Gombás sonkasaláta » Feta-sajtos rakott krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.