Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos sült tök recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg fõzõtök, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dl tejföl, 4 evõkanál zsemlemorzsa, 4 evõkanál olaj, 1 csokor kapor (vagy 1 teáskanál szárított kaporzöld), ízlés szerint só és törött bors.

Elkészítés:
A tököt meghámozzuk, félbevágjuk, magházát kikaparjuk. Egyforma nagyságú, kétujjnyi hasábokra vágjuk. Egy tepsibe szépen sorjában egymás mellé rakjuk a tökhasábokat. Három evõkanál olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, majd egyenletesen rászórjuk a tök tetejére. Ezután a reszelt sajtot is rászórjuk. A tejfölben elkeverjük a megmosott és nagyon finomra metélt kaprot, a törött borssal és a sóval ízesítjük, majd a maradék olajat is beleöntve, rálocsoljuk a sajtos tök tetejére. A tepsit nagyon szorosan lefedjük, és az elõmelegített forró sütõbe toljuk. Közepes lángon legalább huszonöt percig pároljuk, illetve addig, amíg a beleszúrt villa hegye nemcsak hogy könnyen belemegy, de ki is csúszik a tökbõl. Végül a fedelét levéve addig pirítjuk, amíg csak éppen hogy színesedik. Nem szabad megbarnítani, mert a sajttól keserûvé válhat. Jó ízû, könnyû fogás ebédre, vacsorára egyaránt. Diétázók is fogyaszthatják, de akkor a törött bors helyett több kaporral fûszerezzék.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikans izü sajtos langos » Burgonyás-sajtos csíkok » Magos sajtos rúd » Sajtos sonkás bugonya
» Juhtúrós-sajtos pogácsa » Tojásos, sajtos egytál » Hagymás-sajtos pirítós » Sajtos tallér "főzve"
» Füstölt sajtos sztrapacska » Almás-sajtos burgonya » Norbi Brokkolis sajtos hús » Fokhagymas-sajtos burgonya
» Sajtos pulykamell » Szezámos sajtos tallér » Sajtos-sonkás karfiol » Sajtos rántott kelkáposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.