Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos-tejfölös csirkemell gombával rétegezve recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:

# 2 csirkemell
# 75 dkg gomba
# 1 nagy pohár tejfel
# 50 dkg trappista sajt
# 1-2 nagy fej hagyma
# kevés olaj
# fűszerek, kakukkfű, petrezselyem

Elkészítés:
A csirkemellet felcsíkozzuk, ízlés szerint fűszerezzük, a gombát szeletekre vágjuk. Először a csirkemellet megpároljuk, és kevés lisztben megforgatjuk. Egy tűzálló tál aljára a csirkemellcsíkok felét eligazítjuk, majd sajtot és tejfelt teszünk rá, ezt követően halmozzuk a gombát, és a felkarikázott hagymát a húsra. Majd ismét sajtot és tejfelt teszünk az ételre, és az egészet a maradék csirkemellel betakarjuk, és a párolás során keletkezett lével leöntjük úgy, hogy ne lepje el, csak kb. az edény feléig érjen a lé. Végül ismét tejfel és sajt következik. Zárásként kb. fél órára a sütőbe tesszük. Mind rizzsel, mind hasábburgonyával nagyon ízletes.

Tanácsok:
nagyon finom:-D

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: szabzsan


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres csirkemell » Zöldséges csirkemell » Tepsis husi gombával » Napsugár csirkemell
» Sajtos-tejfölös hús » Mustáros csirkemellcsíkok » Parajkrokett gombával » Sütőtökpüré csirkemellel
» Sonkás csirkemellfilé » Tojásos-kapros csirkemell » Extra sajtos csirkemell » Rakott csirkemell baconnel
» Tejszines sajtoscsirkemell » Sajtos rántott csirkemell » Csirkemelles tészta » Tejfölös csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.