Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos-tejfölös-hagymás lepény. recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
- 2 dkg élesztő
- 40 dkg liszt
- 2 dcl víz
- 2 evőkanál olaj
- 5-6 nagy fej vöröshagyma
- 2 pohár tejföl
- 20-30dkg reszelt sajt
- só
- bors
- petrezselyem

Elkészítés:
Az élesztőt egy kis cukros tejben felfuttatom, majd a liszthez öntöm.
Hozzáadom a vizet és az olajat.
Összegyúrom, 1 órát kelesztem, majd kivajazott tepsibe teszem, és villával kicsit megszurkálom.

A szeletekre vágott hagymát megdinsztelem, miután kihűlt,
hozzákeverem a tejfölt és a sajt felét (ízlés szerint, minél több, annál jobb :)),
ízesítem borssal, sóval, petrezselyemmel. Elegyengetem a tésztán, megsütöm (kb. 30 perc alatt).
Még mielőtt kész, a sajt másik felével megszórom, és a tetejére olvasztom.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: Margitanya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplis dóka » Angol Crumble » Káposztás sztrapacska » Szilvás gombóc
» Sajtostészta » Vakarcs » Réka féle SON-GO-KU tészta » Lekváros barátfüle
» Spagetti Giuseppe » Bácskai füstölt spagetti » Tortelloni sajtmártással » Csusza tepsíben
» Szardíniás tészta » Diákpalacsinta » Kefíres lángosom » Csirkemellel töltött lángos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.