Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos-tejfölös házi lángos recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
65 dkg liszt
2,5 dl víz
2,5 dl tej
1 kávéskanál só
3 dkg élesztő
A tetejére:
10-20 dkg házi tejföl
reszelt sajt ízlés szerint
4-5 gerezd fokhagyma
víz


Elkészítés:
1. Meglangyosítunk kb. 1 dl tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadunk kb. 1 evőkanál lisztet, és meleg helyen hagyjuk kelni.

2. A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, és beleöntjük a kovászt, a megmaradt langyos tejet és a langyos vizet, végül hozzáadjuk a sót. Addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik az edény oldalától. (Ha kell, még adhatunk hozzá pici lisztet.)

3. Letakarva kb. 50 percig kelesztjük a tésztát, majd rúddá formázzuk, és 15 részre osztjuk. Kicsit gömbölyítünk rajta, majd ismét 30 percet kelesztjük.

4. Amikor megkelt, forró olajban kisütjük az olajos kézzel széthúzott, megformált tésztákat. Mindkét oldalát pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és törlőpapírra szedjük.

5. A fokhagymás feltéthez lereszelünk vagy apró darabokra vágunk 4-5 gerezd fokhagymát, felöntjük kevés vízzel, megsózzuk, és a meleg lángos tetejére kenjük. Reszelt sajttal megszórva, valamint tejföllel megkenve kínáljuk.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barátosném lángosa » Cukkínis lángos » Lángos, mint a piacon » Töltött lángos
» Eszkimó lángos » Tejes lángos » Töki lángos » Szárítottélesztős lángos
» Finom lusta lángos » Igazi piaci lángos recept » Baconnal töltött lángos » Sajtos-tejfölös hús
» Lángos Ibitől » Teljes kiőrlésű lángos » Focaccia(olasz lángos) » Lusta lángos 2.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.