Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos tepsis recés krumpli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1,5 kg közepes szemű, sütni való krumpli kb.
8-10 gerezd fokhagyma, só, bors,
150 g vékony szelet húsos, füstölt szalonna,
50 g reszelt sajt.

Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, konyharuhába hempergetve szárazra törölgetjük, és egy akkora, tepsibe rakjuk, hogy a krumpliszemek kényelmesen elférjenek benne. A tepsit olajjal vagy zsírral vékonyan kikenjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A fokhagymát meghámozzuk, vékony lapocskákra vágjuk. A krumpli szemeket sorra evőkanálba fektetjük, és keresztben vagy hosszanti irányban, bevagdossuk őket úgy, hogy a kés a kanál peremén koccanjon-megakadjon, ily módon a krumpli szemek alul egyben maradnak.

A vágatokat kissé szétfeszítjük, a résekbe rakjuk a fokhagymát, a krumpli szemeket a sütőedénybe sorakoztatjuk, meghintjük sóval és borssal. A szalonnaszeleteket 8-10 cm-es darabokra vágjuk, szorosan, csigaszerűen feltekerjük, a krumplik közé dugdossuk. Tetejüket meglocsoljuk olajjal, fóliával letakarjuk, és 40 percre betesszük a sütőbe.

Levesszük a krumpliról a fóliát, vékonyan átkenjük olajjal, 20 percig fólia nélkül sütjük. Ezután meghintjük a reszelt sajttal, és szép aranysárgára pirítjuk.

Tanácsok:
Salátával tálaljuk.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos májas csirkemell » Sajtos csirkesaláta » Sonkás - sajtos tekercs » Sajtos süti
» Húsos krumplitekercs » Majorannás krumplileves » Montenegrói tepsis krumpli » Csirkés rakott krumpli
» Sajttal töltött krumpli » Porhanyós sajtos pogácsa » Tepsis krumpli virslivel » Márványsajtos krém
» Kedvenc rakott krumplim » Sajtos sonkás tekercs » Tepsis karfiol » Sajtos csillagok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.