Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos vegyes zöldség recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg fagyasztott vagy friss vegyes zöldség
5 dkg vaj
3 evőkanál liszt
4 dl tej

ételízesítő
reszelt szerecsendió
10 dkg reszelt füstölt sajt

Elkészítés:
Lobogó sós ételízesítős vízbe beledobjuk a megtisztított, előkészített zöldséget, és 5 percig forraljuk. Utána szűrőkanálba öntjük. Egy 25x18 cm-es tepsit kivajazunk, majd belemerjük a zöldségeket.
A vajból, lisztből és a tejből besamelmártást készítünk: a vajat felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, néhány percig pirítjuk, majd hozzáöntjük a tejet, a fűszereket, és besűrítjük.
Az elkészült mártást ráöntjük a kelbimbóra, ráreszeljük a sajtot.
Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig sütjük, míg a sajt a tetején szépen megpirul.

Tanácsok:
Bármilyen, tetszés szerinti zöldséggel jó.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nyúl zöldségágyban sütve » Zöldségsaláta » Agyagtálas zöldséges hús » Tihanyi sajtos rudacskák
» Zöldséges sajtburger » Sajtos virsli tepsiben » Sajtos kifli » Rántott zöldségfélék
» Sajtos rántott kelkáposzta » Zöldséges rakottkel » Zöldséges-tejszínes csirke » Sajtos- joghurtos pogácsa
» Sajtos-tejfölös tepsis hús » Sajtos répasaláta » Sajtos batyus csirke » Vegyes hal bormártással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.