Tutireceptek.hu fejléc

Sajtszósz párolt zöldségekhez recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
3 gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve
2 dl olaj
4 ek keményítő
só,fehérbors,szerecsendió
tej
kb 20 dkg reszelt sajt

zöldségek párolva(brokkoli,karalábé,sárgarépa...)

Elkészítés:
Egy teflonos edényt átdörzsölünk egy gerezd fokhagymával.Beletesszük az olajat,citromlevet,és keverve lassan melegítjük,míg buborékos lesz.Beleöntjük a vízzel kikevert keményítőt,majd a reszelt sajtot.Fűszerezzük.Addig főzzük,míg masszává áll össze,szinte habzik.Ha túl sűrűnek érezzük,akkor kis tejjel lazíthatunk rajta.
Próbáljuk az ízlésünkhöz igazítani a fűszereket.
Ha kész a massza,egy vajas,morzsás tepsibe tesszük a párolt zöldségeket,és nyakon öntjük a szósszal,reszelt sajtot szórunk rá.Sütőben addig sütjük,míg a sajt mgpirul.Én imádom!!!!

Tanácsok:
Tészára is önthetjük.
Ismeretes egy olyan variáció is,mikor fehérborral és liszttel készül olaj és keményítő helyett.Nagyon jó sütés nélkül is,ha csak mártogatjuk a zöldséget vagy húst,mint egy fondübe.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: hettikem


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejben párolt hal » Sörben párolt csülök » Párolt káposzta gombával » Tavaszi párolt csirkemell
» Joghurtos párolt csirke » Sörben párolt csirkemell » Joghurtos párolt halfilé » Párolt füge
» Párolt zöldségtál » Párolt vörös káposzta » Mustban párolt rostélyos » Párolt káposzta Update1
» Zelleres párolt pulykamell » Tejfölben párolt tojás » Párolt savanyúkáposzta. » Párolt alma (Update1)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.