Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajttal sonkával töltött szezámmagos kiflik recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
(64 darabhoz):

A tetejére:
szezámmag
A lekenéshez:
2 tojás
A tepsi kikenéséhez:
2 dkg Rama Sütőmargarin
A töltelékhez:
35 dkg főtt füstölt sonka (vagy felvágott)
35 dkg sajt
35 dkg Rama Sütőmargarin
A tésztához:
1 púpozott evőkanál só
48 dkg finomliszt
48 dkg rétesliszt
2 dl olaj (hagyományos napraforgó étolaj, olíva semmiképpen ne legyen!)
7 dkg élesztő
1 evőkanál kristálycukor
6 dl tej

Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk. 1 decit kimerünk belőle, a fele cukrot elkeverjük benne, majd belemorzsoljuk az élesztőt. 10 percre félretesszük, hadd kezdjen kelni az élesztő.
Az olajat a többi tejhez öntjük, együtt kézmelegre melegítjük.
A kétféle lisztet tálba szórjuk, a sóval és a maradék cukorral összeforgatjuk, majd először az olajos tejet, azután a felfuttatott élesztőt adjuk hozzá. 20 percig dagasztjuk.
Eleinte a tészta kiábrándítóan ragacsos lesz, de a dagasztás végére könnyű kelt tészta lesz belőle, amelyik elválik az edény falától. Ha mégis lágy maradna, egy kevés lisztet még beledagaszthatunk.
Letakarva, meleg helyen kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Közben a töltelékhez való margarint és sajtot egycentis kockákra, míg a sonkát, vagy felvágottat apróra vágjuk.
A megkelt tésztát 4 részre osztjuk, cipó alakúra gömbölygetjük, majd az egyiket kb. 3 milliméter vékonyságúra, 45-50 centi átmérőjű kerek lappá nyújtjuk. 16 részre vágjuk, szélesebb oldalukra 1-2 margarin és sajtkockát, valamint egy kevés sonkát rakunk. A tésztát két oldalról ráhajtjuk és lenyomkodjuk, nehogy sütés közben a tölteléke kifolyjon belőle. Ezután a csúcsa felé feltekerjük úgy, hogy közben mindig egy kicsit meghúzzuk a tésztát, hogy minél több vékony tekerés legyen rajta.
Margarinnal kikent nagy tepsire rakjuk, felvert tojással lekenjük, a tetejét szezámmaggal megszórjuk.
Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (190 C, légkeveréses sütőben 175 C), kb. 30 percig sütjük. Amíg sül, egy újabb tésztacipóból előkészítjük a következő tepsire valót, majd még 2 adagot sütünk ugyanígy.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött pontyfilé » Töltött hal » Töltött nyúlcomb » Töltött sütőtök
» Libamájjal töltött gomba » Töltött sajtos pogácsa » Májjal töltött tojás » Húsvéti töltött burgonya
» Tojással töltött karalábé » Galyasági töltött paprika » Töltött ostya II. » Töltött sajtgolyó
» Tojással töltött borda » Sült tök sajttal » Juhtúrós töltött krumpli » Dióval töltött alma



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.