Tutireceptek.hu fejléc

Sajttal töltött borjúrolád recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg borjúhús
12 kis endivia saláta
fél citrom (leve)
4 dkg vaj
2 evőkanál cukor
8 dkg trappista sajt
3 evőkanál liszt
3 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma
fél citrom (leve)
1 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
őrölt bors


Elkészítés:
Az endíviákat a vajban aranyszínűre sütjük. Sóval, borssal meghintjük, és citromlével meglocsoljuk. Tányért teszünk rá, arra súlyokat rakunk, és 20 percig így pároljuk. A tányért és a súlyokat leszedjük, és nagylángon még 5 percig főzzük, míg minden leve elfő. A cukrot is belekeverjük, és 5 percig nagylángon főzzük, hogy karamellizálódjon. A sajtot 4 szeletre vágjuk. A húst is négy szeletre vágjuk, és kiveregetjük. Mindegyik húsdarabra 1-1 sajtszeletet teszünk, és felgöngyöljük. Lisztbe forgatjuk, majd a fölösleget lerázzuk róluk. Az olajban, a zúzott fokhagyma mellett megsütjük a roládokat, majd tányérokra tesszük, sóval, borssal megszórjuk. A lesült darabkákat a citromlével összekeverjük, és ezzel a húst meglocsoljuk. Az endíviával körítjük. Krokettet vagy sült krumplit adhatunk mellé.


A receptet beküldte: madar6@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túróval töltött husi » Borjúrolád » Sonkás töltött tojás » Töltött cukkini (U 1)
» Töltött keksz II. » Sajtos töltött csirkemell » Velővel töltött csirke » Töltött csirkecomb sajtal
» Töltött tojás sütve » Töltött csülök hidegen » Hamis töltött libanyak » Szardíniás töltött tojás
» Töltött gombafejek II. » Sokadik töltött csirkecomb » Töltött karaj » Az én töltöttkáposztám


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.