Tutireceptek.hu fejléc

Sajttal töltött virsli bundában tárkonyos burgonyafőzelékkel recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
50 dkg burgonya
3 evőkanál zsír vagy olaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál tejföl
1-2 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál friss tárkony (vagy 1 teáskanál szárított, vagy tárkonyos ecet)
8 db virsli
30 dkg emmentáli sajt
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk vagy szeleteljük. A hagymát és a fokhagymát 1 evőkanál zsíron megfuttatjuk, rádobjuk a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, felengedjük annyi vízzel, hogy ujjnyira ellepje. Amíg a burgonya fő, előkészítjük a virsliket.
A virsliket hosszában bevágjuk (a végeitől 1 cm-re, nem teljes hosszában). A sajtot felszeleteljük 3-4 mm vastagra (vagy vehetünk szeleteltet is), attól függően, mekkora a virsli, és a bevágásba tömjük. Ezután a szokásos módon bepanírozzuk.
Ha a burgonya megfőtt, zsemleszínű rántást (2 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt) készítünk hozzá, összeforraljuk. Félrehúzzuk, hozzáadjuk a tejfölt, a tárkonyt és az ecetet. Ezzel már forralni nem kell, mert a tejföl összeugrik.
A virsliket bő olajban pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és feltétként a forró főzelékhez tálaljuk.

Tanácsok:
A kihűlt virsliket, ha nem fogy el, fel is karikázhatjuk, és koktélparadicsommal vagy savanyú uborkával, esetleg főtt tojással vendégváró falatkák is lehetnek.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Frankfurti virslisaláta » Töltött szendvics » Húsvéti töltött burgonya » Töltött liba
» Töltött nyúl » Tepsis virslis palacsinta » Tárkonyos őzragu. » Mustáros hús bundában
» Karfiol sajttal » Töltött paradicsom II. » Töltött kelkáposzta 2 » Csülök sörös bundában
» Vitaminsaláta virslivel » Sajtos töltött zeller » Töltött csirkecomb sajtal » Túróval töltött paradicsom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.