| Sajttorta (édesen, angolosan) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg Hobbits zabpehelykeksz 1 teavaj (10 dkg) 65 dkg Medve natúr tejszines krémsajt 15 dkg cukor 1.5 ek finomliszt 1 cs vaniliás cukor 1 citrom reszelt héja 1 dl tejföl 3 tojás fél citrom leve és héja Elkészítés: Bemelegítem a sütőt 165 fokra (gázon 3-as fokozat). A tésztaréteghez húsklopfolóval egy erős zacskóban összetöröm a kekszet, majd összekeverjük az olvadt, langyos vajjal. A vajas kekszmorzsát végül egyenletes rétegben belenyomkodom egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába, s ha már meleg a sütő, bedugom 10 percre. Nem kell hogy teljesen átsüljön, elég ha aranybarna lesz. Kézi robotgéppel egy nagy tálban egyenletesre dolgozom a tejszínes sajtkrémet a cukorral, liszttel, vanillinnel, citromlével és -héjjal, ill. a tejföllel. Utána a masszához egyenként hozzákeverem a tojásokat is, jól összedolgozom, majd az egészet ráöntöm a kekszmorzsára. A tortát 50 percig sütöm. Ennyi idő után még elég folyékonynak tűnik, de semmiképp sem szabad tovább sütni, ha kihűl megszilárdul. Ha lehűlt, egy éjszakára berakom a hűtőbe. A receptet beküldte: _kleo_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |