Tutireceptek.hu fejléc

Sajttorta (édesen, angolosan) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg Hobbits zabpehelykeksz
1 teavaj (10 dkg)
65 dkg Medve natúr tejszines krémsajt
15 dkg cukor
1.5 ek finomliszt
1 cs vaniliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 dl tejföl
3 tojás
fél citrom leve és héja

Elkészítés:
Bemelegítem a sütőt 165 fokra (gázon 3-as fokozat). A tésztaréteghez húsklopfolóval egy erős zacskóban összetöröm a kekszet, majd összekeverjük az olvadt, langyos vajjal. A vajas kekszmorzsát végül egyenletes rétegben belenyomkodom egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába, s ha már meleg a sütő, bedugom 10 percre. Nem kell hogy teljesen átsüljön, elég ha aranybarna lesz.

Kézi robotgéppel egy nagy tálban egyenletesre dolgozom a tejszínes sajtkrémet a cukorral, liszttel, vanillinnel, citromlével és -héjjal, ill. a tejföllel. Utána a masszához egyenként hozzákeverem a tojásokat is, jól összedolgozom, majd az egészet ráöntöm a kekszmorzsára. A tortát 50 percig sütöm. Ennyi idő után még elég folyékonynak tűnik, de semmiképp sem szabad tovább sütni, ha kihűl megszilárdul. Ha lehűlt, egy éjszakára berakom a hűtőbe.


A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Eperpürés sajttorta » Imádnivaló japán sajttorta » Sajttorta » Csokoládés sajttorta
» Sajttorta gyümölccsel » Sajttorta falatkák » Cukormentes sült sajttorta » Citromos sajttorta
» Sajttorta Juditka módra » Gyümölcsös krémsajttorta » Körözöttes sajttorta » Sajttorta (6-8 személyre)
» Meggyes-mákos sajttorta » Amerikai édes sajttorta » Sárgarépa angolosan » Kókuszgólyó édesen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.