Tutireceptek.hu fejléc

Saláta leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2-3 nagyobb fej saláta
1 nagy fej fokhagyma
1-2 kiskanál vegeta
2 dl tejföl
0.5 dl tej
1 tojás sárgája
1 kiskanál liszt
ecet, só, ízlés szerint.

Elkészítés:
Odateszünk 2 liter vizet, a salátát, levelére szedjük és bő vízben leöblítjük, vékony csíkokra szeleteljük.
Miután a víz felforrott, beletesszük a salátát, az összezúzott fokhagymát, az ételizésítőt és a sót.
Amikor puhára főtt a saláta, a tejfölt, a tojássárgáját, a lisztet, a tejet és elkavarjuk,
1-2 evőkanál forró levessel felengedjük és óvatosan beletöltjük a levesbe.
Ecettel ízlés szerint savanyítjuk.

Tanácsok:
Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá.
Nagyon finom túrospuliszkával.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: cicumaci


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vicky krumplisalátája » Virslis zöldbabsaláta » Hideg eperleves 2. » Fokhagymás sajtkrémleves
» Krémleves sütőtökből » Uborkaleves » Különleges gombasaláta » Svéd heringsaláta
» Tárkonyos zöldbableves » Szellemírtó Tökleves » Alföldi húsgombócleves » Fincsi gyümölcssaláta
» Csirkejava leves » Kolbászos krumplileves » Almás-sajtos körtesaláta » Túrós jégsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.