| Saláta mázas dióval és szőlővel receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 3 evőkanál méz, 2 kávéskanál chilipor, 1 evőkanál reszelt torma, 1 dl tejszín, 15 dkg dió, 1 kisebb, érett, puha avokádó, 0,5 dl olivaolaj, 1 zöldcitrom leve, 1 evőkanál vörösbor ecet, só, bors, 1 zacskó Brasiliana saláta-mix, 1 fürt szőlő. Elkészítés: A mézet egy kisebb keverőtálban elkeverjük a chiliporral, a tormával és a tejszínnel. Hozzáforgatjuk a diót, amelyet aztán egy sütőlappal kibélelt tepsibe terítünk egy rétegben, és forró sütőben kb. 15-20 perc alatt megpirítunk. Ha kész, kiszedjük és hűlni hagyjuk. Amíg a dió pirul, elkészítjük az öntetet. Ehhez az avokádót egy nagy keverőtálban villával szétnyomkodjuk, majd hozzáadjuk az olajat. Alaposan elkeverjük, aztán jöhet bele a zöldcitromlé, az ecet és a chilipor is, sózzuk ízlés szerint, végül annyi olivaolaj, hogy közepesen sűrű öntetet kapjunk. Aztán ezzel az öntettel összekeverjük a saláta-keveréket, és tányérra halmozzuk. Megszórjuk a kihűlt, pikáns dióval és a szőlőszemekkel. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |