Tutireceptek.hu fejléc

Salátaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 szép fej saláta
10-15 dkg füstölt szalonna
4 gerezd fokhagyma
1 ek. liszt
3 tojás
2 dl tejföl
só,cukor,ecet ízlés szerint
kevés olaj,vagy zsír

Elkészítés:
Az apró kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk,majd a tepertôjét kiszedjük és félretesszük.A szalonnazsírba beletesszûk az apróra vágott fokhagymát,felengedjük forró vízzel.Megsózzuk,majd annyi cukorral és ecettel fûszerezzük,hogy kellemesen édes-savanykás legyen.Felforraljuk,beletesszük a salátát és puhára fôzzük.A lisztbôl hideg vízzel habarást készítünk és besûrítjük a levest.A tejfölet elkeverjük egy tojássárgával,és a tûzrôl levéve a levesbe keverjük.A megmaradt tojásfehérjét és 2 tojást felverjük,sóval ízesítjük,majd kevés zsíradékon omlettet sütünk belôle.Kockára vágjuk és a szalonnapörcökkel együtt a levesbe szórjuk.


A receptet beküldte: birogaby


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi salátaleves » Könnyű salátaleves » Korhelyleves » Erdélyi fokhagymaleves
» Finom krémleves sütőtökből » Vöröslencse krémleves » Cékla krémleves » Gesztenyekrém-leves
» Kler brokkolikrémlevese » Málnakrémleves » Rongyleves » Frank krumplileves
» Tárkonyos zúzaragu leves » Zellerkrémleves diétásan » Levesgyöngy (sült borsó) » Erdélyi tárkonyleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.