Tutireceptek.hu fejléc

Salátaleves forrón és jegesen recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
6 főre

1 nagy fej saláta
3 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor kapor
1 tk édes pirospaprika
3/4 l tej
1,5 l víz

10 db tojás
kevés olaj
citromlé a tálaláshoz

Elkészítés:
1.A saláta leveleit alaposan megmossuk, és egy nagy fazékba tépkedjük, nagyobb darabokra. 2 dl vizet öntünk alá, megsózzuk, megszórjuk az apróra vágott fokhagymával, és alágyújtunk.
2.Amíg lassan összeesik a saláta, hozzátesszük az apróra vágott kaprot, és megszórjuk a pirospaprikával is.
3.Ha a levelek összeestek, felöntjük a tejjel és a vízzel, és összeforraljuk a levest, és elzárjuk alatta a gázt.
4.Közben a 10 tojást villával felverünk, és enyhén sózzuk, majd kevés olajon megsütjük rántottának. Ha megsült, a fakanállal nagyobb darabokra vágjuk, és a felforralt levesbe tesszük.
5.Tálaláskor a tányérba mert leveshez ízlés szerint citromlevet adunk.
6.Melegen is fogyasztható, de ha hagyjuk kihűlni, és hűtőbe dugjuk, a meleg napokon kiváló hűsítő finomság.
7.Ha csak melegen akarjuk fogyasztani, olaj helyett a rántottához használjunk egy szelet füstölt szalonnát, apróra vágva. Ezt pirítsuk a rántotta alá. Finom füstölt ízt kölcsönöz a levesnek.


A receptet beküldte: MRG1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi salátaleves » Salátaleves » Könnyű salátaleves » Csurgatott tojásleves
» Almakrémleves » Tuniszi pörkölt » Római leves » Zserbó F.N.A.
» Tekercsestészta leves » Pacal gulyás » Gyors húsleves » Cukkínis szendvicskrém
» Gyümölcsleves Lajos módra » Hagymás húsgombócleves » Sajtos karalábéleves » Bográcsos betyárleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.