Tutireceptek.hu fejléc

Salátaleves púposrántottával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 db nagy zold fejessalata
3 gerezd fokhagyma
5 dl tejszin vagy
1 l tej ( +keves liszt)
zoldkapor
etelizesito
ecet

A betethez:
5 db tojas
olaj
so
bors

Elkészítés:
Lobogo vizbe beledobjuk a felapritott salatat, fuszerezzuk majd besuritjuk tejszinnel ( ill. a tej felebol habarast, a masik reszet egyszeruen beleontjuk).Hagyjuk kihulni es mindenki a sajat szajize szerint savanyitja az ecettel.
A betethez a tojasokat felverjuk, fuszerezzuk es lepenyszeruen mindket oldalat megsutjuk fedo alatt. Ha elkeszult nagyon apro kockakra vagva beledobjuk a levesbe (remekul be fog dagadni).

Tanácsok:
Legjobb este elkesziteni, hogy a masnapra osszerjenek az izek. Frissen nincs meg az a zamata, amitol kituno lesz.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Könnyű salátaleves » Erdélyi salátaleves » Salátaleves » Kókuszleves
» Húsleves húsgombóccal » Majonézes cukkínisaláta » Galyasági bableves » Tormaleves
» Ricsaleves » Vargányás hagymakrémleves » Csiki gulyás » Hideg joghurtleves
» Tegnapi almás lepényem » Cseresznyekrémleves » Bolgár raguleves » Egres leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.