Tutireceptek.hu fejléc

Salátás bableves- Erdélyi ízek recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg szárazbab, egy-két fej saláta, hagyma, olaj, liszt és paprika a rántáshoz, só, ecet, kapor, tejföl.

Elkészítés:
A babot előző este beáztatjuk, puhára főzzük a hagymával, a salátát megtisztítjuk és kissebb darabokra tépkedjük, a babhoz adjuk, sóval, ecettel ízesítjük, enyhe rántást készítünk, végül hozzáadjuk az apróra vágott kaprot. Tálaláskor tehetünk a leves tetejére egy kis tejfölt.

Tanácsok:
Ha nem szeretjük a saláta enyhén kesernyés ízét, leforrázhatjuk, mielőtt beletennénk a levesbe


A receptet beküldte: P Réka

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi gulyásleves » Erdélyi rakottas » Erdélyi zakuszka » Erdélyi tormamártás
» Erdélyi rafaello szelet » Erdélyi csirke raguleves » Erdélyi ordás palacsinta » Erdélyi baglyos leves
» Erdélyi fokhagymaleves » Erdélyi főtt túrós tekercs » Erdélyi galuska » Erdélyi húsgombóc leves
» Erdélyi padlizsánkrém » Erdélyi tormás hús » Erdélyi rakottkáposzta » Erdélyi székelykáposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.