Tutireceptek.hu fejléc

Sárga lekvár (dinnye + barack) recept

Kategória:


Hozzávalók:
2 kg sárgabarack
2 db sárga dinnye
40 dkg kristálycukor
1 db citrom leve
1 kávéskanál nátrium benzonát

Elkészítés:
A barackot kimagozzuk, citromlével meglocsoljuk.
A sárga dinnyét félbe vágjuk, belét eltávolítjuk és vékonyra szeletelve a héjától is megfosztjuk.
Az így előkészített gyümölcsöt húsdaráló nagy lyukú tárcsájával ledaráljuk, szűrőbe téve levétől lecsöpögtetjük, majd állandó keverés mellett a cukorral felfőzzük, csavaros tetejű üvegekbe töltjük, tetejére szórunk késhegynyi nátrium benzonátot és lezárjuk.
A megtöltött üvegeket másnapig felmelegített sütőbe vagy mikróba tesszük, - esetleg nagyanyáink módszerével dunsztba tesszük.

Tanácsok:
A leszűrt leve cukor és ásványvíz hozzáadásával üdítőként felhasználható.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Dinnye-Campari satáta » Hűsítő dinnyekrémleves » Sárgabarackos müzliszelet » Barackos kifli
» Sárgarépapörkölt » Barackos rakott csirkemell » Kókuszos öszibarack turmix » Dinnye szelet
» Sárgabarackos muffin 1 » Sárgabarack-hab » Barackos rizs » Barackos túrótorta
» Répás sárgadinnye koktél » Szilvalekváros kalács » Sárgarépakrém másképpen » Sárgabarackos-gombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.