Tutireceptek.hu fejléc

Sárga túró húsvétra recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
tojás
cukor
tej
vaníliás cukor
fahéj

Elkészítés:
10 db tojáshoz 1 l tejet, 10 evőkanál cukrot számolunk. A tojásokat egy fazékba ütjük (teflon vagy nem leragadósba), jól összekeverjük, hozzáöntjük a tejet, beletesszük a cukrot, 1/2-1 tasak vaníliás cukrot, ízlés szerint pici fahéjat(elhagyható). Lassú tűzön állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a leve tiszta nem lesz és a tojásos massza túrós állagú nem lesz. Tűzről levéve egy vászonkendőbe kötjük, és kb. 1 órát hagyjuk kicsepegni. Ha kihűlt, kibontjuk a kendőt, és ha mindent jól csináltunk, egy szép sárga gombócot kapunk.



Megjegyzés:
Ez egy nagyon finom húsvéti étel, amit csak az ország keleti részén ismernek. Sonkával és kaláccsal kell enni, isteni finom


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott sárgadinnye » Sárgadinnyés pezsgő » Sárgabarack puding » Hideg töltött sárgarépa
» Korpás sárgarépa » Sárgabarackos-gombóc » Sárgabarackos túrótorta » Sárgarépás babkrémleves
» Maláj sárga rizs » Diétás sárgaborsófőzelék » Sárgarépás reggeli krém » Húsvéti sárgatúró
» Sárgabaracklikőr » Sárgarépa fasírt » Sárgabarackos saját » Sárgadinnye falatok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.