Tutireceptek.hu fejléc

Sárgabarack-hab recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
* 4 tojásfehérje
* 35 dkg sárgabarack
* 25 dkg kristálycukor / lehet folyékony édesítő is/

A tálaláshoz :

* 15 dkg sárgabarack

Elkészítés:
1. A sárgabarackot meghámozzuk, kimagozzuk és feldaraboljuk ceruzavastagságú szeletekre.
2. A tálaláshoz félretett barackot csak közvetlen előtte hámozzuk és daraboljuk, nehogy megbarnuljon.
3. A tojásfehérjét gépi habverővel kissé felverjük, majd beleöntjük a cukrot és kb 15 percig verjük.
4. Ezt követően hozzáadjuk a sárgabarackot, amivel tovább verjük, amíg a cukor teljesen elolvad és egynemű kemény habot nem kapunk. Ez kb további 15 percet vesz igénybe.
5. Tálalásig a hűtőben tartjuk. Közvetlen tálalás előtt célszerű egy kicsit újból felverni, de ez már csak 3-4 perces művelet.
6. A tetejét a félretett barackból aprított gyümölcsdarabokkal díszítjük, de barackdarabokat lazán belekeverhetjük a kész habba is.

Tanácsok:
Kép a naplómban, 7.bejegyzés :)


A receptet beküldte: ,,Csillagom"


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsbomba » Tejes pite meggyel » Meggyes » Erzeki csokitorta
» Hamis túrósrétes » Ulmi torta » Bögrés Raffaello torta » Egyszerű túrófánk
» Margarinos szelet » Almás cobbler » Rumos-kókuszos fatörzs » Diós keksz
» Di­é­tás kó­kusz­keksz » Pillecukros cupcake » Tejfölös-almás kocka » Bécsi almatorta2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.