Tutireceptek.hu fejléc

Sárgabarack lekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
3 kg érett sárgabarack
0,40 kg cukor
1 db 3:1 ben sűrítő

Elkészítés:
A sárgabarackot lobogó vízbe rakom, szűrőkanállal egy edénybe szedem. A barack akkor jó, ha éppen megsötétedik a héja. Egy edénybe szedem, egyszerre csak annyit forrázok le amit pár perc alatt meg tudok hámozni, mert az értékes anyagai már itt kezdenek elveszni. Egy hibátlan zománcú lábasba teszem a hámozott, magozott barackot, mikor végeztem, rászóróm a kristálycukrot. Másnap a barackot, cukrot, a 3:1-bent összekeverem, és felhevítem forráspontig. Addig főzöm, amíg sűrűn folyóssá nem válik. Forrón üvegbe szedem, fejreállítom, és száraz dunsztba teszem.

Tanácsok:
Az így eltett lekvár/dzsem nálunk nem ér rá megbarnulni. Kicsit munkaigényes, de nagyon finom.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Yudy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagyományos, lekváros fánk » Meggylekváros muffin » Habos lekváros fánk » Túrós-baracklekváros isler
» Sárgabarackos, habos süti » Sárgabarackturmix » Habos lekváros-diós linzer » Csokis, lekváros kocka
» Sörkifli lekvárral töltve » Kajszibarack lekvár 1 » Lekváros-mandulás süti » Lekváros copf
» Túrós-sárgabarackos » Tejlekváros süti » Tejlekváros muffin (12 db) » Paprikalekvár


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.