Tutireceptek.hu fejléc

Sárgabarackos-gombóc recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 kg krumpli
25 dkg liszt
1 EK olaj
pici só
30 dkg sárgabarack
fahéj
10 dkg cukor

20 dkg zsemlemorzsa
kevés olaj a piritáshoz

Elkészítés:
A krumplit meg hámozzuk, és nagyobb kockára vágjuk kevés sót teszünk rá.Majd megfőzzük puhára leszürjük, és azonnak forrón áttörjük, majd a lisztet és az olajat is hozzáadjuk, és jó puha tésztát gyurunk belőle. Vastag nudlit készitünk és mindig 1 cm vastag darabot levágunk, el lapitjuk a kezünkbe és egy félbaracot beleteszünk egy mokkáskanál fahéjas cukorral meg szorjuk, majd gomboccá formáljuk.

Forró vízben kifőzzük. Meghempergetjük a piritott morzsában.

Tanácsok:
Ha valaki nem birja a morzsát darált fahéjas dióba is meg hempergetheti.

Szilvával vagy meggyel is, télen aszalt gyümölcsökkel is tölthetjük.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olajban sült sós falatok » Sonkás-kukoricás tésztasaláta » Káposztás palacsinta » Áfonyás citromos túrós tészta
» Fokhagymás-paradicsomos penne » Krumplis dóka » Sütőtökös ravioli » Gombás sonkás metélt
» Túrós-mazsolás öntött kifli » Férjem sztrapacskája » Csúsztatott palacsinta I. » Gyümölcsös-túrós rakottas
» Az eredeti Bolognai spagetti » Túrófánk Pálma módra » Mexico-i sült tészta » Pórés, parmezános tészta...


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.