| Sárgaborsós-sonkás puffancs receptZöldséges ételek Hozzávalók: -4 szelet füstölt, főtt sonka -1 fej lilahagyma -3 g. fokhagyma -zsemlemorzsa -liszt -pirospaprika -olaj -öntethez: joghurt, snidling -kb. 13 ev. sárgaborsó -víz -só, bors -1 tojás Elkészítés: A sárgaborsót sós vízben puhára főzzük--> turmixolunk rajta-->ehhez keverjük az apróra vágott lilahagymát+fokhagymát+tojást+kockákra vágott sonkát, fűszereket és annyi zsemlemorzsát (kb. 4 ek.) és lisztet (néhány ek.), amennyitől összeáll a puffancs massza. Kisebb tallérokat formálunk és forró olajban megsütjük. Tanácsok: Tálaláskor snidlinges joghurtot használhatunk öntetként. A receptet beküldte: Zsó001 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |