Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sárgadinnyelé recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
1 kg apróbb kockára vágott illatos sárgadinnye,
2 citrom leve,
30-40 dkg cukor

Elkészítés:
Összekeverjük egy uborkásüvegben, lekötjük. 3-4 napig napos helyre állítjuk. Ha túl erős a napsütés, akkor vigyük néhány óra után félárnyékba! Nagyobb lyukú gézbe, vagy nagyon-nagyon elmosott tésztaszűrőbe öntjük, lecsepegtetjük. A levet - tartósítószerrel kevert forró vízzel kimosott - palackokba töltjük, nagyon pici tartósítószert teszünk rá, lekötjük (mint a paradicsomlevet) és kidunsztoljuk - kb. 15 percig lassan forralva. A vízben hagyjuk kihűlni. Nem tudom, meddig áll el, mert nálunk mindig hamar elfogy, bár többször is megkíséreltem az elrejtését.
A pépből - magában, esetleg más gyümölccsel, pl. málnával keverve - dzsemet főzünk.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémes sárgadinnyeleves » Gyömbéres sárgadinnyeleves » Narancsos sárgadinnyeleves » Tejszínes sárgadinnyeleves
» Hideg sárgadinnyeleves » Hüsítő sárgadinnyeleves » Sárgadinnyeleves » Mirabell
» Irish Coffee » Blue Baltic » Sangria egyszerűen » Bobby Burns
» Téli erőital » Roc-a-coe » Old Fashioned Bourbon » Forralt vörös áfonyás tea



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.