Tutireceptek.hu fejléc

Sárgarépás burgonyaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
10 dkg vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
50 dkg burgonya,
35 dkg sárgarépa,
2 dkg vaj,
1 l zöldségleves (kockából),
1,5 dl tejföl,
só,
bors.

Elkészítés:
A vörös- és fokhagymát apróra felkockázzuk.
A meghámozott burgonyát és sárgarépát feldaraboljuk.
A felhevített vajon a kétféle hagymát rövid ideig pirítjuk.
Hozzáadjuk a burgonyát és a sárgarépát, majd gyakori kevergetés mellett 4 percig pároljuk.
A levessel felöntjük, majd fedő alatt, közepes hőfokon a forrástól számított kb. 15 percig főzzük.
4 evőkanálnyi zöldséget kiemelünk, és félretesszük, a többit összeturmixoljuk.
Sóval, borssal ízesítjük, belekeverjük a tejföl 3/4-ed részét, majd tányérokba merjük.
Adagonként elosztva rákanalazzuk a maradék tejfölt, és beleszórjuk a félretett zöldségeket.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsvéti burgonyaleves » Sárgarépás-diós szelet » Sárgarépás vagdalt » Burgonyaleves(zelleres)
» Magyaros burgonyaleves » Burgonyaleves parasztosan » Sárgarépás zöldmetélt » Böjti burgonyaleves
» Sárgarépás reggeli ital » Sajtos burgonyaleves » Currys burgonyaleves » Kapros burgonyaleves
» Sárgarépás csirkeszárny » Sárgarépás!!! » Újburgonyaleves virslivel » Ír Burgonyaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.