Tutireceptek.hu fejléc

Sárgarépás-diós szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához

30 dkg dió (bél)
30 dkg sárgarépa
5 db tojás
2 db tojásfehérje
25 dkg porcukor
1 teáskanál sütőpor (púpos)
1.5 db citrom
7 dkg rétesliszt

A mázhoz

1.5 citromból nyert citromlé
30 dkg porcukor

A tepsi előkészítéséhez

2 dkg margarin
1 evőkanál finomliszt

Elkészítés:
A diót megdaráljuk.
A sárgarépát megtisztítjuk és kislyukú sajtreszelőn lereszeljük.
A tojásokat kettéválasztjuk.
A tojássárgát 20 dkg porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom levét és lereszelt héját, valamint a reszelt sárgarépát.
A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a darált dióval és belekeverjük a tojásos, sárgarépás masszába.
A tojások fehérjét - amit kipótoltunk még 2 maradék tojásfehérjével - 5 dkg porcukorral kemény habbá verünk.
A tojáshabot óvatosan elvegyítjük az előzőekben összkevert masszával.
A tepsit (28 x 38 cm-es) kikenjük margarinnal, beszórjuk liszttel és belesímítjuk a tésztát.
Előmelegített, forró sütőben 5 percig 250 C°-on, majd kb 20 percig 180 C°-on készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük,hogy átsült-e a tészta.
A süteményt még melegen kiborítjuk a tepsiből.
Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat :
A porcukrot a citromlével kézi erővel legalább 15 percig keverjük, hogy jó sima mázat kapjunk.
A kihűlt tésztára kenjük a citrommázat.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Balaton szelet » Selymes szeletek » Regina-szelet » Hamis sonkaszelet
» Sakk-matt szelet » Vonatos szelet » Texasi szelet » Kedvenc holland szelet
» Mariann szelet » Sváb szelet » Gesztenyés diós szelet » Búbos szelet
» Ágica szelet » Óvári sertésszelet » Combszeletek banánnal » Tiramisu szelet(finom)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.