Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sárgarépás-kesudiós keksz recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
40 darab kekszhez:

A tésztához:
100 g kesudió,
130 g sárgarépa,
300 g finomliszt,
1/4 kk. őrölt fahéj,
1/4 kk. őrölt szegfűszeg,
150 g vaj/margarin,
100 g cukor,
1 tojássárgája,
1 citrom és 1 narancs reszelt héja,
1/2 cs sütőpor

Továbbá:
80-100 g sárgabarack vagy narancslekvár,
200 g tortabevonó étcsokoládé.

Elkészítés:
A kesudiót tepsibe terítjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben 6-8 percig, aranysárgára pirítjuk, hagyjuk kihűlni, majd finomra megdaráljuk.
Miközben a kesudió hűl, meghámozzuk és finomra reszeljük a sárgarépát. Összeszitáljuk a lisztet a sóval, a fahéjjal és a szegfűszeggel. A vajat/margarint habosra keverjük a cukorral és a tojássárgájával. Beledolgozzuk a lisztes keveréket, a kesudiót, a reszelt citrom- és narancshéjat, majd a sárgarépát, és összegyúrjuk. Lágy és morzsalékos masszát kapunk, 2 órára hidegre tesszük, azután már jól tudunk vele dolgozni.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. 3 sütőlapot kibélelünk sütőpapírral. A tésztát liszttel megszórt sütőpapírlapok között kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, és különböző alakzatokkal kiszúrjuk. Tepsibe rakosgatjuk, és előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
A lekvárt mélyhűtőtasakba szedjük, a tasak száját megtekerjük, hogy ne maradjon benne levegő, egyik csücskét kivágjuk. „Megpöttyözzük" vele a kekszeket, és kettesével összeragasztjuk.
A mázhoz finomra vágjuk a csokoládét, meleg vízfürdőben felolvasztjuk. Félig megmártjuk benne a kekszeket, az edény peremén lehúzzuk az aljukról a felesleget, és rácsra rakosgatva hagyjuk megszáradni őket. A rács alá előzőleg sütőpapírt/alufóliát teszünk, hogy arra csepegjen a csokoládé, amit dermedés után vissza teszünk a mázba és újra felolvasztunk.

Tanácsok:
Fém- vagy műanyag dobozban, sütőpapírral rétegezve, hűvös helyen, de nem a hűtőszekrényben tároljuk, mert a csokoládémáz elveszti a fényét!

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos kekszes » Répás keksztorta » Mandulás kekszes finomság » Darálós keksz
» Diós keksz » Fűszeres diós keksz » Zabpelyhes-áfonyás keksz » Mandulás kekszgolyó
» Zabpelyhes keksz » Pudingos keksz » Házi keksz » Finom kekszes édesség
» Diós-pamezános keksz » Húsvéti (keksz)tojás » Töltött keksz II. » Sajtos keksz II.



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.