Tutireceptek.hu fejléc

Sárgarépás-vöröshagymás gombaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
100g csiperkegomba
100g vöröshagyma
100g sárgarépa
tárkony
3 gerezd fokhagyma
2 db tyúkhúsleveskocka

Elkészítés:
felaprítjuk a fokhagymát,vöröshagymát, és a sárgarépát =utóbbit szeletekre majd cikkekre.
nyers gomba esetén a gombát is.
az összesen 300grammnyi zöldséget egy kisebb fazékba tesszük,
felengedjük vízzel, amíg az kényelmesen ellepi a zöldségeket
felforrás után beledobjuk a 2 leveskockát, és egy csipet tárkonyt.
végül a zöldségek puhulásáig főzzük.

Tanácsok:
a tárkony tényleg csak egy csipet legyen ekkora adag elkészítéséhez. vigyázni kell vele mert ha sok, nagyon elronthatja az étel ízét!

a sárgarépát érdemes cikkekre vágni, hamarabb megfő:)

ízesítésnek ha valaki szereti, mehet bele kevés tejföl, de anélkül is finom:)

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Stephenie Queen


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös-kapros gombaleves » Gombaleves fogyókúrázóknak » Gombaleves magyarosan » Zöldborsós gombaleves
» Tejszínes gombaleves » Gombaleves Laci kedvére » Gombaleves egyszerűen » Gombaleves májgaluskával
» Friss gombaleves » Gombaleves Tamás módra » Sajtos-sonkás gombaleves » Erdei gombaleves
» Gombaleves á lá Milli » Gombaleves Juca módra » Sűrű tejfölös gombaleves » Tárkonyos gombaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.